Szerző: kosza | augusztus 27, 2013

Nemzeti kerettanterv, Katonai ismeretek

Az új nemzeti kerettantervben sok olyan ötlet van, ami érdemes a megvalósításra (például a mindennapi testnevelés óra). De egyszerűen sajnos az oktatási tárca alkalmazottai napi szinten bizonyítják mennyire ostobák is valójában. Egyszerűen hihetetlen, hogy mennyire demagóg és buta nyilatkozatokat és dokumentumokat képesek megteremteni, és még a jó ötleteket is olyan ostobán tálalni, hogy lerí róluk, hogy fanatikus néppárti idióták tömkelege dolgozik pont annál az intézménynél, aminél szerintem mindennél fontosabb lenne, hogy értelmes, de legalábbis átlagos értelmi színvonallal rendelkező munkatársak hozzanak felelős döntéseket és nyilatkozzanak értelmesen, kommunikálják a szándékaikat úgy mintha, felvilágosult iskolázott emberek lennének. Fontos, mert rajtuk tényleg múlik az ország sorsa, hosszú távon is.

Erre mit írnak már megint a kerettantervbe a katonai alapismeretekhez (amit egyébként megjegyzem nem rossz ötlet szerintem se tanítani kicsit):

„Hozzá kell segíteni őket ahhoz, hogy megértsék, mi adhat értelmes tartalmat ma a hazafiság fogalmának, miként válhatnak értékesebb személyiséggé azon élmények által, amelyeket a cselekvő hazaszeretet adhat a számukra, és felismerjék, milyen kötelezettségekkel is jár magyar állampolgárnak és jó hazafinak lenni.”

Gratulálok…  Minek ez a demagóg szöveg? Miért nem bírták ki, hogy ne írjanak félreérthető hülyeségeket a kerettantervbe, ahol inkább a tárgyilagosságra kéne törekedniük? Most komolyan… Értékesebb személy akkor leszel, ha megtanulsz a hazáért ölni! (tudom, ez kiforgatása a mondatnak, de akkor is benne van ez a jelentés is, és ha valahol, akkor legalább az oktatásügynél figyelhetnének a kimondott és leírt mondatok mögöttes jelentéseire…)

Ha nem itt élnék, nevetnék Hoffman Rózsán és bandáján. De itt élek, és engem tesznek tönkre, meg a következő generációkat és így ez egyáltalán nem vicces…

(ez az ominózus mondat csak csepp a tengerben, önmagában, ha csak ennyi baj lenne az oktatáspolitikával, akkor szőrszálhasogatás lenne egy ilyen cikk megírása szerintem, de úgy éreztem, hogy ez a szösszenet rávilágít a mélyebben húzódó katasztrofális szakpolitikai viszonyokra)

Reklámok

Responses

  1. Ember ölésről senki nem beszélt 😉


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: