Szerző: kosza | augusztus 27, 2013

Hoffman vs. Pokorni 0-1 (?)

Ez hihetetlen!

Tényleg nem hiszem el! Először örülök Pokorni Zoltánnak, és gondolom azt, hogy basszus annyi év elhibázott oktatási lobbi után végre, végre kinyílt kicsit a szeme és meglátta a fák közt az erdőt. Végre ráérzett egy problémára és jól is reagált rá és a pártja első körben támogatta!!! Ez hihetetlen számomra, már csak azért is mert pont ma tettem ki egy cikket az oktatáspolitikai idiotizmusról/bigottságról/butaságról (ahogy tetszik), amit Hoffman társai képviselnek ma kishazánkban, és tessék! Mások igazolnak! Ráadásul kedves szakpolitikus asszony még önellentmondásba is keveredik önmagával 😀 Hát itt most boldogság van! Csak tényleg lélegzet visszafojtva várom, hogy  meg is valósuljon mindez, ne csak a megajánlásba legyünk nagyon (hogy egy klasszikustól idézzek).

Szóval a lényeg:

Lesz pedagógus életpályamodell. Az ötlet nagyon jó! Kell!

De a megvalósítás siralmas… A fő probléma, hogy csak az új munkavállalókra koncentrál. A régieket viszont semmibe veszi, sőt sokuk sokéves önfeláldozó munkáját arcba is köpi.

Mi a probléma?

Az, hogy mindenkit egyes fizetési kategóriába fognak sorolni függetlenül attól, hogy szeptemberben kezd-e tanítani, vagy 30 éve a pályán van. Ráadásul ennek tetejébe el akarja törölni a jelenlegi túlóradíj rendszert azzal, hogy megemeli a kötelező óraszámot, valamint alacsonyan szabja meg az elszámolható túlóraplafont, sőt még kötelező ingyen túlórákat is előír!!! Ez minősíthetetlen szerény véleményem szerint (és Pokorni Zoltán szerint). Ráadásul még le is nyilatkozza azt a szemen szedett idióta kifogást, hogy erre azért van szükség mert a tanárok visszaéltek ezekkel a túlórákkal. Kérdem én, minden tanár visszaélt vele? Mert az egész szakmát sújtják ezzel. Azt hittem jogállamban élünk, ahol azért az a minimum, hogy megillet az ártatlanság vélelme. Arról nem is beszélve, hogy alapból jönnie kéne a kérdésnek, hogy igen, mindenki visszaélt? Akkor ti eddig mi a jó istent csináltatok ellenőrzés címén (mert amúgy az az ő feladatuk by the way…)? A másik probléma, hogy valószínűleg igen, voltak akik visszaéltek ezekkel a pénzekkel, de mi van a többiekkel? Mi van azokkal a tanárokkal, tanári karokkal ahol egyértelmű, hogy a lelküket kidolgozzák és nem azért az alamizsnáért amit az állam odadob nekik, hanem a szakmájuk iránti elkötelezettség miatt. Személyes ismeretségből példa: igazgató helyettes a jelen javaslat alapján napi tényleges 10-11 óra munka mellett nettó 30-40 ezer forinttal fog kevesebbet keresni, úgy hogy közben ebben a szakmában azért elég szépen mérhetőek az eredmények, segítek kicsit a szakpolitikusoknak: versenyeken elindult diákok száma, iskola anyagi helyzete, egy főre jutó diákok száma, felzárkóztatott, átvett diákok aránya, csereprogramok, táboroztatások, kulturális és tudományos programok, sport események szervezése, diákok továbbtanulási eredményessége stb… Ha ezeket az adatokat megszemélélik világosan kiderül melyik iskola mennyi energiát fektet a diákjaiba. Még egyszer megismétlem: nem kéne azokat a tanárokat akik elkötelezettségből vannak a pályán még azzal is demotiválni/büntetni/megalázni, hogy csalónak titulálva elvesszük tőlük azt a minimális pluszt amit eddig kaptak a munkájukért. Inkább rendesen kéne ellenőrizni az esetleges visszaéléseket!!!! (szánalmas, aki ilyet nyilatkozna az egy épeszű országban már nem hogy szakpolitikus, de még csak közszolga sem lehetne -bárcsak lenne ilyen ország-)

Ráadásul még ellentmondásba is keveredik magával a SZAKPOLITIKUS asszony: azt állítja csak néhány pedagógust érint ez a kérdés negatívan (minimum 4500-at) és náluk extrém magasak a fizetések (átlagban ezekben az esetekben bruttó 300.000 Ft-ról beszélünk, a Hoffman Rózsa fizetése ennek a háromszorosa, ha már kicsinyeskedünk) ÉS!!!! most figyeljen mindenki, gondolni kell a költségvetésre! Szóval akkor most kevés embert érint? Mert, ha tényleg olyan keveseket érint akkor az százalékosan ki se mutatható a milliárdos költségvetésben. Ellenben sokak életét nagyon komolyan megkeseríti…

Döbbenten állok, hogy ilyen emberek formálják Magyarország jövőképét. Mert ez az egész cirkusz, amit le akarnak nyomni a társadalom torkán, az első pillanattól kezdve szemmel láthatóan megosztottságot és ellentéteket szül. Elképesztő ostobaság, ordenális hiba. Nem tudom igazából melyik verzió a rosszabb, vajon tényleg ennyire ostobák, vagy valami kicsinyes  bigott, tudatosan kreált húzd meg-ereszd el kampány része ez az egész, hogy a végén jöhessen a Fideszes szakpolitikus és én öröm ujjongásban törjek ki érte? Nem tudom melyik az igazság, de bármelyik is, borzalmasan rossz, hogy ilyesmiken kell átesnünk, az amúgy sem éppen egyszerű időkben. Nagyon meg fogok könnyebbülni, ha végül nem az lesz amit eredetileg terveztek, de nem értem miért kell az utolsó pillanatban feleszmélni, miért kellett eddig várnia ezzel a kormánypártnak? Miért jó, ez az iszonyatosan demagóg rettenetesen rossz kampány, ami hosszú távon nem vezet semmi jóra, csakis kicsinyes és önző célokat szolgál… 😦

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20130826_Hoffmann_Pokorni_pedagogus_beremeles

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: